Karin Johansson

NÄRMARE ÄN SÅHÄR KOMMER NI INTE..

FULLSPÄCKAD HELG MED BESÖK., MÅLNING, KALAS, VINTERFISKE OCH BÖRJAN PÅ RENOVERINGEN

Kategori: Vardagen

Helgen har verkligen gått i rasande fart och har inte haft en sekund till att sätta mig och skriva här, men det fina med er är att ni ändå kikar in på bloggen och det fortfarande är lika bra statistik! Ni är grymma helt enkelt.

 

FREDAG- Startade dagen med frukost och fix innan vi inväntade Andre och lilla Agnes, vi tog först en långpromenad och sprang även in på Dollar store som är ganska nytt här i stan och kikade lite innan vi fortsatte promenaden och tog lunch hemma hos oss. Äggmuffins med skinka, gott och helt galet mättande. Barnen fick också lunch såklart!

Sen åkte vi ut till Nydala området och kikade på Rusta och Karlssons men hittade faktiskt ingenting som tilltalade mig, plockade dock med en hel del tapetprover hem, så nu ska vi kika och känna efter vilken som passar bäst i vårt vardagsrum. Sedan sprang jag in på jem&fix och köpte färg och tillbehören så vi kunde måla första lagret på stolsbenen som nu ska bli vita. Så när vi väl var färdiga i affären åkte vi direkt till Tobias jobba och mötte upp honom där och tillsammans slipade och målade första lagret. Tur Tobias äger så mycket prylar och grejer så det gick väldigt fort att både slipa och måla, då han snabbt slängde ihop som en ställning vi kunde hänga benen på tork på. Han kan han.

När vi var färdiga med det åkte jag och Oden direkt hem och fixade menads Tobias svängde förbi affären och köpte mat till kvällsmaten, räkmackor och sedan avslutade vi kvällen med massa olika kex, ostar, grönsaker och olika tilltugg. 

Så mysigt och välbehövligt att bara få ta en film tillsammans bara vi och njuta av varandra! 

 

 

LÖRDAG- Lördagen startade jag med sovmorgon då Tobias tog Oden när han vaknade så blev väckt med kaffe på sängen vid halv tio. Superskönt. Tog frukost och sedan åkte Tobias ner och målade andra omgången av stolsbenen medans jag och Oden duschade och fixade oss inför lördagens kalas.

Men innan vi skulle åka till kalaset åkte vi ner till Virserum för att kika hur tjock isen var för vi tänkte vinterfiske på söndagen, och den var tio cm och funkade till att vinterfiske på så hann till och med åka och köpa mörten som vi skulle ha till bete så även den var redo. 

Sedan åkte vi som sagt till Tobias småsyskon, Otto som fyller femton och Sigge som fyller arton, nu i dagarna hade kalas tillsammans med god mat och gott fika. Härligt! Bjöds på supergoda köttfärspajer, riktigt riktigt god! Inte mindre gott fika serverades heller, dock blev de bara en kaka och kaffe för min del denna gången, jag försöker hålla min någorlunda från fika också. Barnen lekte och köra fullt ös hela tiden så när dem skulle sova för natten började alla kusiner åka hemåt och vi lika så, åkte hem runt halv nio och hann precis in på affären för att köpa sakerna till vinterfisket, klart man måste grilla korv liksom! 

Hann även packa iordning allt innan vi intog sängen om somnade gott efter en toppen dag och laddade inför fisket. 

SÖNDAG- Tobias vaknade tidigt och åkte direkt ner till virserum för att starta vinterfisket, jag och Oden tog det någon lugnare och åkte neråt vid halv nio. Skönt att ta det lite lugnt. Så när vi kom hade dem redan fått ut alla angeldon och tänt elden. Oden åkte runt i pulkan och tröttnar verkligen aldrig, men fick byta till vagnen när vi skulle äta och så då pulkan var lite bökig, men han älskar verkligen att åka pulka och framför allt vara ute, vilket är helt fantastiskt för vilket barn behöver inte uppleva naturen och få frisk luft. 

 

Som sagt, oden älskar verkligen att åka pulka och skulle kunna åka där jämnt om det bara funkade. 

 

Vi testade även att pimpla endel mellan varven vi grillade och drog ihop ris och grenar till elden. Själv blir jag väldigt lätt uttråkad av pimplande men det är absolut roligt en liten stund. 

 

Så klart skulle alla i familjen testa fiskelyckan i pimpling och Oden vevade på bra med spöet, lite för bra ibland för att lura fisken kanske... Inte så klätt att vara finkänslig i den åldern liksom! 

 

Detta är mina pojkar som jag älskar mer än ord kan förklara, galet vad dem får mitt hjärta att slå dubbla slag. Finaste pojkarna som finns helt enkelt! 

Klockan gick fort så Oden och jag började åka mot stan vid tre ungeför för att städa av och fixa lie inför kommande veckan, Tobias skulle nämligen på möte som kom en senare. Igår kördes även alla våra nya vardagsrusmöbler till oss. Kommer verkligen bli så bra, galet nöjd med inköpet av alla möbler och nu ska det tapeten väljas och komma plats, sen dags att skruva upp möbler och inreda, woho! 

Passade på att slänga ihop en räkröra till Tobias kom hem och gjorde sedan rostade mackor med räkröra. Super gott, och Tobias älskade det också, så det var tur de föll honom i smaken också, kommer garanterat ätas snart igen inom kort. Fastnade vid köksbordet och fixade med papper och pratade tills båda två ser vad klockan är och inser det är dags att hoppa i säng och invänta ny vecka. 

Kommentera inlägget här: