Karin Johansson

NÄRMARE ÄN SÅHÄR KOMMER NI INTE..

FIKA PÅ STAN; FÖRSTA TANDLÄKARBESÖKET, STORHANDLING

Kategori: Vardagen

Dagarna går så himla fort verkligen. När vi hämtat Leona i skolan vid två tyckte jag inte det var lönt att åka hem en och en halv timme och ut igen, eftersom Oden skulle till tandläkaren vid halv fyra fick det bli en fika på stan och hämta ica-kortet som äntligen kommit och lite handling innan vi begav oss dit. Oden testade att dyka i golvet med nappen i munnen och varit blåslagen på tandköttet och svullen så efter mycket ringande i fredags kom vi fram till att vi skulle vara hos tandläkaren idag. Vilka fantastiska sköterska och tandläkare, wow! Oden var dock aldrig lika imponerad av dem och deras kompetens. Jag är dock galet imponerad över honom som måste ha en smärtgräns högre än både sin mor och fars, han klagar inte ett dugg trotts blåmärkena och svullnaden i munnen, äter likabra och sover precis lika bra samt är precis lika glad som vanligt. Han är gjord av stål!

Blir ett återbesök om två veckor för att titta ännu en gång att det fortsätter att se bra och ut och att de inte blir värre eller något annorlunda. Känns skönt när man får beröm om att jag väntade och vågade avvakta. Tandläkaren berättade att det är väldigt vanligt idag att föräldrar överreagerar och söker för allting på sina barn, akut-tider är till för dem som verkligen behöver akut vård och annars finns det extremt mycket bra kunskap att ta hjälp av på apotek och genom telefonrådgivning innan man tar upp tid hos läkare, tandläkare osv.  Viktigt att tänka på dem som verkligen är SJUKA. 

Där efter var det direkt hem och ställa sig i köket för att slänga in potatisgratängen i ungen och laga köttet så vi skulle hinna äta innan Leona skulle åka iväg på dans. Äta hann vi och i god tid var vi på plats och jag släppte av henne och åkte sedan och storhandlade, galet vad skönt det är att storhandla och fylla på överallt. Fick även med mig superfina korgar, tre stycken. Samt fyra nya blommor till vardagsrummet och lite annat smått och gott som tilltalade mig. Så skönt att passa på att storhandla medans man väntar och ännu skönare när man i kassan fick reda på att man hade en procent-check att utnyttja, dubbel glädje.

Nu sover barnen och jag sitter och väntar på Tobias som inte kommit från jobbet ännu, blev en lång dag för honom men vi hann i alla fall lunch ihop innan idag, så har sett han på både frukosten och lunchen. Det är lycka!

Just nu i skrivande stund skrev han faktiskt att han var påväg hem så dags att förbereda lite kvällsmat innan det är dags att göra sig redo för sängen och morgondagens planer!

God natt på er och hoppas ni får en fin morgondag.  

Kommentera inlägget här: