Karin Johansson

NÄRMARE ÄN SÅHÄR KOMMER NI INTE..

BABYSIM, STORHANDLING, LUNCHA UTE, MÅLNING OCH FIXANDE.

Kategori: Vardagen

Även onsdagen går mot sitt slut och vi har hunnit med mycket även idag. Startade morgonen med babysim, kändes så bra efter att missat tre gånger och haft så dåligt samvete över det. Dock har vi varit och badat i både Sävsjö och Eksjö vilket känns bra så Oden inte glömmer bort dykandet och vattenvanan. Sjukt viktig och bra kunskap att alltid ha med sig som tillslut sitter i ryggraden. Just nu håller vi på att låta barnen själva sitta på kanten och sedan dyka i vattnet och ska då koppla att dem ska snurra runt och ta sig tillbaka till kanten. Viktigt att lära sig att ALLT ta sig tillbaka där ifrån man kom, kanten eller bryggan osv. Kunskap kan rädda liv! 

Efter babysimmet åkte vi och storhandlade, väntat med de in i de sista då vi väntar på våra nya icakort. Såklart hade det strulat så våran ansökan hade ännu en gång inte kommit iväg eftersom deras hemsida strulat, så för två veckor sedan ringde jag och bad dem göra den direkt åt oss, vilket ändå inte kommit till rätt avdelning på icas kontor så hade NU äntligen efter ännu ett samtal till dem ska det nu blivit rätt och riktigt. Äntligen. Så bortskämde med självscaning att man glömt bort hur bökigt det är att använda sig av dem vanliga kassorna… 

Sedan åkte vi och mötte upp Tobias på Burger King och käkade hamburgare till lunch, helt okej gott och skönt att slippa laga lunch faktiskt. Vissa dagar är inspirationen för mat som bortblåst och då är de skönt att det finns alternativ helt enkelt.

Väl hemma packades varorna in och kylskåpet och lådorna ekar inte lika tomt längre som innan, har nog aldrig varit så tomt som det var nu. Både Tobias och jag är människor som alltid köper det vi är sugna på och lagar det vi är sugna på för stunden, så till och från brukar det bli en hel del av varje på hyllorna. Hellre de än som nu, katastrofalt lite innehåll. Slängde ihop en lasagne till middag, gott och smidigt. Framförallt smidigt att lägga i matlådor, även gott att värma.

Sen målade jag som sagt fönsterna och altandörren ännu en gång innan det fick torka några timmar innan vi skulle fortsätta. Idag kom ena fönstrets gardiner på plats igen samt blommorna. Tv-bänken och tvin är äntligen uppsatt och på plats, tillslut skulle även överskåpen sättas upp och jag började vela, shit vet inte ens om jag vill ha överskåp längre. Måste verkligen sova på saken innan vi vågar sätta upp dem, inte så snyggt om de är massa hål i tapeten sen om jag ändrar mig senare... Så där tog effektiviteten slut och vi hamnade i soffan, Tobias hittade någon film, som enligt mig så dålig ut redan från start men han gillade uppenbarligen den, vi har lite väl olika filmsmak ibland.

Jag passade på att packa ut vagnen i bilen och förbereda skötväskan inför morgondagens äventyr, mer om morgondagen berättar jag imorgon.

Tog kvällsmat i soffan innan jag gav upp för dagen och ligger nu i sängen och tänkte kolla ifatt farmen, kommer mest troligt somna en kvart in i första programmet, sätter ni emot? Jag är en människa som ofta somnar när jag kollar på film eller serier eller liknande, det är standard.

Hoppas ni haft en bra dag!   

NÄR RENOVERINGEN BLIR EN ANING MER ÄN VAD MAN TÄNKT

Kategori: Vardagen

Hej alla fina läsare som hänger i och kikar in här trotts tystnaden som uppstod ett par dagar. Som ni vet skulle vi bara byta tapet på fondväggen och lite nya möbler, men det blev lite mer än så… Märklgit att det oftast rinner iväg när jag och Tobias ska göra något, haha

Insåg ganska snabbt att i detta gamla huset är inte resterande väggar vita och heller inte fönsterna och altandörren. Så Oden och jag har spenderat dagarna med att maskera, måla och måla och tredje gången ska målas nu. Möblerna flyttas runt just nu och känns som hela huset ser ut som ett bombnedslag, tacksam för att vi inte alltid bor i renoveringsobjekt… Sedan är det bara det superstora fönstret kvar och tre väggar till som ska bli skinande vita, sen är vi förhoppningsvis färdiga.

Blev helt enkelt lite mer än tänkt, men varför inte liksom när man ändå är igång, och det som tar mycket tid är sakerna runt om, maskera osv. Dock hellre att det tar tid än att det ser halvdant ut, hade gjort mig galen att se fläckar och kladd här och där, och speciellt om det inte är helt målat runt eluttag och listerna…

Nu har oden somnat en stund och jag ska passa på att måla fönsterna och dörren en sista gång innan vi kan göra den delen färdigt och sätta tillbaka tvin och soffan, Inte för att jag haft någon större saknad efter tvin med ska ändå bli skönt att komma iordning i en del av rummet. Fondväggen kom nämligen på plats i måndags och blev verkligen så fint! Kommer bilder när vi är helt färdiga och i hamn med renoveringen. 

ÄNNU EN HELG SOM GÅTT SNABBT

Kategori: Vardagen

God morgon! Hoppas eran helg varit bra och att ni är så redo man kan bli för måndag och ny vecka. Idag ska vi ta en riktig inomhusdag nu på dagen med att fixa och dona! Får passa på helt enkelt när vädret är tråkigt och grått. Senare i eftermiddag är tanken att vi ska gå och möta Tobias på jobbet när han slutar om vädret tillåter det. Ha en kanonbra dag!