Karin Johansson

NÄRMARE ÄN SÅHÄR KOMMER NI INTE..

FEM MÅNADER

Kategori: Minnen, Oden

Igår blev Oddan fem månader gammal, 5 hela månader har han funnits hos oss. Vår älskade lilla kille. Det har hänt så mycket dem senaste veckorna och det är helt galet vad tiden går fort! Nu kan vi väll stanna tiden lite och bara njuta.

Vi har bytt till sittdelen på vagnen permanent, då han är alldeles för nyfiken för att ligga i liggdelen och trivs bättre i sittdelen där han ser mer och kan sitta och kika när han är vaken. Han snurrar nu direkt från mage till rygg, hinner inte mer än lägga han på magen så snurrar han över och ligger på rygg igen. Han börjar mer och mer ta sig upp i krypposition när han väl ligger kvar på magen men har inte riktigt kommit dit ännu, inte tillräckligt start ännu helt enkelt. Även tänder verkar vara pågång då han dreglar en massa och de mesta blir dyngsurt och då han även vill gnaga på exakt allt han kommer åt och kan ta till munnen.

Nu ska vi även börja smyga in lite mat i hans vardag, han äter nu som jag nämnt innan gröt och puréer men verkar vara väldigt nyfiken och intresserad av mat. Gröten är som att mata en ankunge, gapar och sväljer och gapar och sväljer, blir galen om man inte skedar på tillräckligt snabbt och att han behöver vänta.

Något vi ska över på är sitta då han bara sitter själv i någon sekund innan han tippar och blir frustrerad. Han har verkligen aldrig visat intresse för att sitta utan redan från start alltid velat stå, att få stå i knät eller att få stå och plocka med leksaker. Att stå i gåstolen är det bättre som finns och där kan han verkligen spendera tid innan han tröttnar. 

Vi ska även på fem-månaders kontroll på BVC imorgon och se vad han väger och mäter nu. Tycker det är lika spännande varje gång och se vad de visar! 

Kommentera inlägget här: